Prune – Beneficii pentru sanatate si retete. Prunele sunt fructe delicioase și nutritive, bogate în nutrienți și antioxidanți. Acestea provin de obicei din familia speciilor Prunus domestica, care cuprinde o varietate de soiuri și culori. Beneficii pentru sănătate: Bogate în fibre: Prunele sunt o sursă excelentă de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Fibrele sunt […]
Salata de macrou afumat
PrinteazaSalata de macrou afumat din: zeama de lamaie, hrean, macrou, frunze de salata, castarvete, ceapa, rosii cherry, ardei rgas, tulpina de telina, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- zeama a 2 lamai
- 2 lingurite de hrean ras
- 2 fileuri de macrou afumat
- cateva frunze de salata rupte in bucati
- un castravete feliat
- o ceapa de apa feliata
- 150 g rosii cherry
- un ardei gras felii
- 2 tulpini de telina tocate
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Amestecati zeama de lămâie cu hrean ras şi ulei şi puneţi fileurile de macrou în acest dressing.
Amestecaţi restul ingredientelor, adăugaţi fileurile de macrou şi potriviţi de sare şi piper. Dacă simţiţi nevoia, mai adăugaţi ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Salata de macrou afumat
Pofta buna!
Istoria și Deliciul Ciorbei de Burtă: Tradiție și Arome de Patrimoniu Culinar
Istoria și deliciul ciorbei de burtă: tradiție și arome de patrimoniu culinar. Ciorba de burta este un fel de mâncare emblematic în bucătăria românească, cunoscută pentru gustul său bogat și textura sa unică. Această delicioasă ciorbă a câștigat popularitate în întreaga lume, dar puțini știu că are o istorie bogată și interesantă. Originile Ciorbei de […]