Salata cu maioneza light

Printeaza

Salata cu maioneza light din: cartofi noi, oua, ceapa rosie, ceapa verde, boia, galbenus, iaurt degresat, ulei, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Salata_cu_maioneza_light

  • 2 cartofi noi
  • 3 oua
  • ceapa rosie
  • ceapa verde
  • boia (facultativ)

pentru maioneza light:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 3-4 linguri de iaurt degresat
  • 3 linguri de ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune cartofii la fiert în coajă, în apă cu sare, vreo 35-40 de minute. Fierbe ouăle tari.

Intre timp, pregăteşte maioneza amestecând gălbenuşurile cu sare şi încorporând treptat uleiul.

Adaugă zeama de lămâie, apoi, pentru a-i da consistenţa light, iaurtul.

Taie cartofii în rondele mari după ce s-au răcit. Adaugă ouăle feliate. Stropeşte cu maioneză şi decorează cu ceapă verde şi roşie.

Presară la final boia iute sau dulce, după preferinţă.

Salata cu maioneza light

Salata_cu_maioneza_light

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.