Salata cu maioneza light
PrinteazaSalata cu maioneza light din: cartofi noi, oua, ceapa rosie, ceapa verde, boia, galbenus, iaurt degresat, ulei, zeama de lamaie, sare.
- 2 cartofi noi
- 3 oua
- ceapa rosie
- ceapa verde
- boia (facultativ)
pentru maioneza light:
- 1 galbenus crud
- 1 galbenus fiert
- 3-4 linguri de iaurt degresat
- 3 linguri de ulei
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Pune cartofii la fiert în coajă, în apă cu sare, vreo 35-40 de minute. Fierbe ouăle tari.
Intre timp, pregăteşte maioneza amestecând gălbenuşurile cu sare şi încorporând treptat uleiul.
Adaugă zeama de lămâie, apoi, pentru a-i da consistenţa light, iaurtul.
Taie cartofii în rondele mari după ce s-au răcit. Adaugă ouăle feliate. Stropeşte cu maioneză şi decorează cu ceapă verde şi roşie.
Presară la final boia iute sau dulce, după preferinţă.
Salata cu maioneza light
Pofta buna!