Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate
PrinteazaSalată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci, mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere, busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare.
Ingrediente:
- 350 g mânătărci curăţate
- 300 g mere Golden Delicious
- 1 măr Granny Smith
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 20 g seminţe de pin
- 10 g fistic
- 10 g alune, prăjite
- 10 g ţuică de pere
- 4 legături de busuioc roşu
- 0,4 dl ulei extravirgin de măsline
- sare integrală de mare
Mod de preparare:
Prăjiţi seminţele de pin într-o crăticioară unsă puţin cu ulei şi păstraţi-le deoparte. Tăiaţi ciupercile felii subţiri şi aşezaţi-le pe o salatieră. Ţineţi deoparte câteva felii frumoase pe care le veţi folosi la ornarea farfuriilor.
Curăţaţi de coajă mărul Granny Smith, scoateţi cotorul şi mixaţi miezul, apoi strecuraţi-l printr-o sită fină într-un castronel.
Adăugaţi puţin câte puţin 0,3 dl de ulei extravirgin de măsline, sucul de lămâie şi ţuica de pere; săraţi şi amestecaţi bine.
Lăsaţi deoparte sosul cel puţin 5 minute să se topească sarea, apoi bateţi-l bine cu un tel, ca să se emulsioneze.
Spălaţi merele Golden, scoateţi cotorul şi, fără să le curăţaţi de coajă, tăiaţi-le felioare de dimensiuni asemănătoare cu cele ale mânătărcilor.
Puneţi-le peste acestea în salatieră, adăugaţi fructele uscate şi asezonaţi cu uleiul rămas şi cu puţină sare.
Serviţi salata de ciuperci pe farfurii individuale, ornate cu felioarele de mânătărci păstrate, cu busuiocul roşu bine spălat. Stropiţi totul cu sosul.
Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate
Pofta buna!