Salata cu mango, crabi si ardei iute

Printeaza

Salata cu mango, crabi si ardei iute din: mango coapte, carne de crab (conservă), cepe roşii, ardei iute rosu, lamaie verde, otet, ulei, ceapă de tuns, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 3 mango coapte, dar tari
  • 200 g de carne de crab (conservă)
  • 2 cepe roşii
  • 1 ardei roşu, iute
  • o lămâie verde
  • 2 linguri de oţet
  • 4 linguri de ulei
  • 10 fire de ceapă de tuns
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţaţi de coajă cele 3 fructe de mango, înjumătăţiţi-le şi apoi tăiaţi miezul în formă de bastonaşe sau fâşii.

Curăţaţi cepele roşii şi tăiaţi-le mai mare.

Fierbeţi 100 ml de apă într-o cratiţă. Spălaţi ardeiul, tăiaţi-l în două, scoateţi-i seminţele şi zdrobiţi-l.

Puneţi ceapa tocată într-un castron, împreună cu ardeiul zdrobit şi zeama lămâii verzi, adăugaţi oţetul, uleiul, apoi apa clocotită, sare şi piper, după care omogenizaţi cu furculiţa.

Turnaţi acest sos peste mango, apoi, deasupra, mărunţiţi carnea de crab, presăraţi firele de ceapă de tuns, după ce le-aţi tăiat fin, amestecaţi şi serviţi proaspăt, punând preparatul în cupe mici.

 

Salata cu mango, crabi si ardei iute

Salata_cu_mango_crabi_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.