Salată marină
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de salata marina din: calamari, rosii, fasole rosie, ceapa, apa, ardei gras, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lamai, foaie de dafin, piper negru boabe, boia iute, patrunjel, sare si piper.
- 600 g calamari
- 200 g roşii
- 250 g fasole roşie (din conservă), bine scursă
- 2 cepe
- 500 ml apă
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei iute
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 lămâi
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă de piper negru boabe
- 1 vârf de cuţit boia iute
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clăteşte pătrunjelul şi spală cepele curăţate. Taie o ceapă în sferturi şi pune-o într-o cratiţă împreună cu foaia de dafin, boabele de piper, 2 fire de pătrunjel şi 1/2 linguriţă de sare.
Toarnă 500 ml de apă şi fierbe-le. Curăţă calamarii şi taie-i inele, apoi pune-i în oală şi fierbe-i 20 de minute.
Opăreşte roşiile în apă clocotită, curăţă-le de coajă şi taie-le cuburi după ce le-ai curăţat de seminţe. Spală ardeiul şi taie-l fâşii. Toacă ceapa rămasă şi 2-3 fire de pătrunjel.
Pune toate legumele într-un vas. Amestecă într-un castronel zeama de lămâie, 1 lingură de pătrunjel tocat, boia iute, ulei, ardeiul iute, sare şi piper, după gust.
Salată marină
Pofta buna!