Salată marină

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de salata marina din: calamari, rosii, fasole rosie, ceapa, apa, ardei gras, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lamai, foaie de dafin, piper negru boabe, boia iute, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Salată marină

  • 600 g calamari
  • 200 g roşii
  • 250 g fasole roşie (din conservă), bine scursă
  • 2  cepe
  • 500 ml apă
  • 1 ardei gras galben
  • 1  ardei iute
  • 3   linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2   lămâi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă de piper negru boabe
  • 1 vârf de cuţit boia iute
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Clăteşte pătrunjelul şi spală cepele curăţate. Taie o ceapă în sferturi şi pune-o într-o cratiţă împreună cu foaia de dafin, boabele de piper, 2 fire de pătrunjel şi 1/2 linguriţă de sare.

Toarnă 500 ml de apă şi fierbe-le. Curăţă calamarii şi taie-i inele, apoi pune-i în oală şi fierbe-i 20 de minute.

Opăreşte roşiile în apă clocotită, curăţă-le de coajă şi taie-le cuburi după ce le-ai curăţat de seminţe. Spală ardeiul şi taie-l fâşii. Toacă ceapa rămasă şi 2-3 fire de pătrunjel.

Pune toate legumele într-un vas. Amestecă într-un castronel zeama de lămâie, 1 lingură de pătrunjel tocat, boia iute, ulei, ardeiul iute, sare şi piper, după gust.

Salată marină

Salată marină

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.