Salata marocana cu menta
PrinteazaSalata marocana cu menta din: cuscus, ceapa, patrunjel, menta, rosii, castravete, ulei, lamaie, chimen, usturoi, sare, piper, salata.
- 2 căni cuşcuş
- 10-12 fire ceapă verde
- 3 legături mari de pătrunjel
- 1/2 cană mentă proaspătă, tocată mărunt
- 3 roşii mari
- 1/2 castravete de seră
- 1/4 cană ulei de măsline
- 1/4 cană suc proaspăt de lămâie
- 2 linguriţe chimen măcinat
- 2 căţei de usturoi
- 2 fire usturoi verde
- 3 pita
- sare
- piper
- frunze de salată
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 5. Preparaţi cuşcuşul conform indicaţiilor de pe ambalaj; scurgeţi eventualul lichid rămas.
Tocaţi mărunt pătrunjelul, îndepărtând cozile mai tari şi groase. Tăiaţi roşiile în jumătăţi, curăţaţi-le de seminţe şi tocaţi-le mărunt.
Tăiaţi ceapa rondele subţiri, tocaţi cât mai mărunt tot usturoiul.
Spălaţi castravetele şi tocaţi-l cubuleţe, nedecojit.
Tăiaţi pita în fâşii. Puneţi-le pe tavă şi coaceţi-le până devin crocante, cca 15 min. Adăugaţi-le în vasul de salată.
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron mare de salată. Săraţi şi piperaţi. Lăsaţi salata să stea în frigider 1-2 ore.
Puneţi-o în farfurii, pe frunze de salată, ornaţi şi serviţi.
Pofta buna!