Salata marocana cu menta

Printeaza

Salata marocana cu menta din: cuscus, ceapa, patrunjel, menta, rosii, castravete, ulei, lamaie, chimen, usturoi, sare, piper, salata.

Ingrediente:Salata marocana cu menta

  • 2 căni cuşcuş
  • 10-12 fire ceapă verde
  • 3 legături mari de pătrunjel
  • 1/2 cană mentă proaspătă, tocată mărunt
  • 3 roşii mari
  • 1/2 castravete de seră
  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 1/4 cană suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguriţe chimen măcinat
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 pita
  • sare
  • piper
  • frunze de salată

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la treapta 5. Preparaţi cuşcuşul conform indicaţiilor de pe ambalaj; scurgeţi eventualul lichid rămas.

Tocaţi mărunt pătrunjelul, îndepărtând cozile mai tari şi groase. Tăiaţi roşiile în jumătăţi, curăţaţi-le de seminţe şi tocaţi-le mărunt.

Tăiaţi ceapa rondele subţiri, tocaţi cât mai mărunt tot usturoiul.

Spălaţi castravetele şi tocaţi-l cubuleţe, nedecojit.

Tăiaţi pita în fâşii. Puneţi-le pe tavă şi coaceţi-le până devin crocante, cca 15 min. Adăugaţi-le în vasul de salată.

Amestecaţi toate ingredientele într-un castron mare de salată. Săraţi şi piperaţi. Lăsaţi salata să stea în frigider 1-2 ore.

Puneţi-o în farfurii, pe frunze de salată, ornaţi şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.