Salata marocana de vinete
PrinteazaSalata marocana de vinete din: vinete, rosii, ulei, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, ras-el-hanout, lamaie, sare, piper.
- 3 vinete mari
- 2 tomate
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă
- 2 linguri coriandru mărunţit cu foarfecă
- 1/2 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă ras-el-hanout
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vinetele si tăiati-le bastonase. Fierbeti-le 10 minute la aburi şi scurgeţi-le. Cufundaţi tomatele într-o cratiţă cu apă clocotită, curăţaţi-le, apoi îndepărtaţi-le seminţele. Tăiaţi pulpa cubuleţe.
Incălziţi uleiul într-o cratiţă, adăugaţi usturoiul curăţat şi presat, tomatele, mirodeniile, apoi vinetele. Săraţi, piperaţi şi lăsaţi să scadă la foc mic 20 de minute. Legumele trebuie să fie bine pătrunse.
Incorporaţi zeama de lămâie, pătrunjelul şi coriandrul. Lăsaţi să se răcească şi ţineţi la frigider cel puţin 2 ore.
Pofta buna!
Imi place salata de vinete