Salata de masline si gogosari

Printeaza

Salata de masline si gogosari din: masline, ulei, franzela, lamaie, ceapa, gogosar, busuioc.

Ingrediente:Salata de masline si gogosari

  • 200 g măsline negre
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 felii de franzelă
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar murat
  • câteva frunze de busuioc conservat în ulei sau uscat

 

Mod de preparare:

Spălaţi măslinele, scoateţi-le sâmburii, fierbeţi-le 5 min şi scurgeţi-le.

Treceţi-le prin maşina de tocat împreună cu ceapa, iar pasta obţinută lăsaţi-o într-un castron, înmuiaţi pâinea în apă rece, amestecaţi-o cu măslinele, omogenizaţi şi turnaţi uleiul încet, ca la maioneză.

Lucraţi cu o lingură de lemn pentru a obţine o pastă omogenă, pe care o condimentaţi cu frunze de busuioc ţinute în ulei sau cu mentă fărâmiţată.

Subţiaţi cu zeamă de lămâie, aşezaţi pasta pe o farfurie întinsă sau tartinaţi felii de pâine prăjită pe care le decoraţi cu gogoşar murat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.