Salata cu mazare, dovlecei si sparanghel
PrinteazaSalata cu mazare, dovlecei si sparanghel din: seminte de susan, sparanghel, mazare, dovlecei, ulei de susan, rucola, branza feta, coaja de lamaie.
- 1 lingurita seminte de susan
- 140 g de sparanghel
- 50 g mazare
- 200 g dovlecei
- 1 lingurita ulei de susan sau de masline
- 1 mana mica de rucola
- 20 g branza feta
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Incinge o tigaie mică şi adaugă seminţele de susan. Prăjeşte-le, agitând tigaia şi asigurându-te că nu se ard.
Când încep să-şi elibereze aroma şi şi-au schimbat puţin culoarea, răstoarnă-le într-o farfurie adâncă.
Opăreşte sparanghelul timp de 3-4 minute, până când e aproape gata. Răstoarnă-l într-un bol cu apă rece, apoi scurge-l şi usucă-l pe un şervet de hârtie.
Fierbe mazărea 3 minute în apa clocotită în care ai opărit şi sparanghelul, apoi scurge-o şi răceşte-o sub un jet de apă rece de la robinet.
Taie dovleceii pe diagonală, în felii cu grosimea de 0,5cm.
Incinge o tigaie-grill. Cu ajutorul unei pensule, unge sparanghelul şi feliile de dovlecei cu ulei, apoi rumeneşte-le în tranşe, până când capătă nişte dungi maro frumoase.
Taie sparanghelul în bucăţi de 5cm. Amestecă sparanghelul, dovleceii, mazărea, rucola, brânza feta şi coaja rasă de lămâie.
Râşneşte deasupra puţin piper negru şi presară seminţele de susan.
Salata cu mazare, dovlecei si sparanghel
Pofta buna!