Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton
PrinteazaO reteta de salata mediteraneana cu paste, legume si ton din: paste, sare, ton, ulei de masline, rosii cherry, busuioc, capere, suc de lamaie, ulei de masline, piper, branza feta, coaja de lamaie si fenicul verde.
- 300 g paste (penne)
- sare
- 400 g ton proaspat (1 felie groasa)
- 1 lingura ulei de masline
- 300 g rosii cherry
- 1 legatura busuioc
- 2 linguri capere mici
- sucul de la o lamaie stoarsa
- 5 linguri ulei de masline
- piper proaspat macinat
- 100 g branza Feta sau telemea
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 1 lingura fenicul verde, tocat
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente, in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Tonul se condimenteaza cu sare si piper, apoi se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins, 3 minute pe fiecare parte. Se da la o parte, se taie cubulete si se lasa la racit.
Rosiile se taie in jumatati, busuiocul se curata de codite, branza se taie cubulete. Sucul de lamaie se amesteca cu uleiul de masline, sare si piper. Se adauga pastele, 1/2 cana apa de la paste, rosiile, caperele si busuiocul.
Se amesteca, apoi se pune tonul si branza. Se amesteca si se serveste presarata cu coaja de lamaie si fenicul verde.
Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton
Pofta buna!