Salată mediteraneană de roşii
PrinteazaSalata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de curcan afumat si capere.
Ingrediente:
- 200 g rucola
- 1/2 legătură ceapă verde
- 250 g roşii cherry
- 200 g ciuperci champignon
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 linguri oţet balsamic
- 70 g file de curcan afumat
- eventual capere
Mod de preparare:
Salată mediteraneană de roşii: Tăiaţi rucola bucăţi, iar ceapa, inele. Tăiaţi roşiile în jumătate, apoi, în funcţie de grosime, tăiaţi ciupercile jumătate sau în patru.
Incingeţi 1 lingură de ulei şi prăjiţi ciupercile la foc mare cca. 3 minute. Condimentaţi-le cu sare şi piper, apoi scoateţi-le pe o farfurie.
Pentru sos, amestecaţi ceapa verde, oţetul balsamic, sarea şi piperul. Adăugaţi şi restul de ulei şi bateţi totul bine. Aşezaţi pe farfurii rucola, roşiile şi ciupercile.
Aşezaţi şunca de curcan printre ele, într-un mod decorativ. Turnaţi dressingul preparat şi, eventual, ornaţi salata cu puţine capere.
Poftă bună!