Salata mediteraneeana cu oua si fasole
PrinteazaSalata mediteraneeana cu oua si fasole din: fasole, ou, castravete, rosii, usturoi, lamaie, ulei de masline, sardine in ulei, capere murate, masline, sare, busuioc.
- 300 g pastai tinere de fasole
- 3 oua fierte fierte tari
- 1 castravete
- 2 rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 lamaie
- 3 linguri cu ulei de masline
- 1 cutie de sardine in ulei
- 2 linguri cu capere murate
- 10-12 masline
- sare
- busuioc tocat
Mod de preparare:
Fierbeţi ouăle 6 min, treceţi vasul în care au fiert în apă rece, decojiţi după 5 min. Tăiaţi ouăle felii sau sferturi. Rupeţi vârfurile şi codiţele păstăilor, spălaţi în apă călduţă, puneţi să fiarbă în vas emailat în care clocoteşte puţină apă.
Fierbeţi 30 min, la foc mic, cu vasul acoperit. Când treceţi fasolea în salatieră, tăiaţi fiecare păstaie în bucăţi de 1-2 cm. Curăţaţi castravetele şi roşiile de codiţe, spălaţi, tăiaţi felii subţiri, puneţi totul peste fasole.
Tot acum puneţi caperele scurse şi sardinele fără oase. Amestecaţi uşor. Faceţi un sos picant din zeamă de lămâie, ulei de măsline, măsline tocate, usturoi tocat mărunt, sare şi busuioc mărunţit. Omogenizaţi şi turnaţi amestecul peste legume.
Decoraţi cu felii de ou fiert şi lăsaţi salata la rece 1 oră. Serviţi cu pâine proaspătă.
Pofta buna!