Salată mediteraneeană cu orez
PrinteazaO reteta de salata mediteraneeana cu orez din: patrunjel verde, usturoi, ulei, zeama de lamaie, masline, rosii, orez, piper si sare.
- 4–5 legături de pătrunjel verde
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
- 100 g măsline
- 3 roşii
- 50 g orez
- piper
- sare
Mod de preparare:
Alegeţi orezul, îl spălaţi în mai multe ape şi îl puneţi la fiert în 125 ml apă cu puţină sare şi o lingură ulei. Curăţaţi usturoiul şi îl zdrobiţi. Îndepărtaţi sâmburii măslinelor. Tăiaţi roşiile în felii, pătrunjelul mărunt, iar măslinele în rondele.
Mixaţi uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul, piper după gust şi puţină sare. Într-un castron, amestecaţi legumele cu verdeaţa şi le stropiţi cu dressingul. Aşezaţi alături orezul, pe care l-aţi lăsat să se răcească într-un bol, apoi l-aţi răsturnat.
Serveşti salata imediat, ca să nu pierdeţi vitamine prin oxidare.
Pofta buna!