Salata cu mere şi pere
PrinteazaO reteta de salata cu mere si pere din: laptuca, salata lollo rossa, mar, para, stafide, bagheta, lamaie, branza camembert, boabe de fistic, otet de mere, gin, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 1 lăptucă
- 1 salată lollo rossa
- 1 măr roşu
- 1 măr verde
- 1 pară galbenă
- 1 lingură de stafide
- 1 baghetă
- 1 lămâie
- 200 g brânză Camembert
- 30 boabe de fistic, curăţat
- 1 lingură de oţet de mere
- 2 linguri de gin
- 8 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi stafidele la înmuiat într-un pahar cu apă călduţă. Curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi cele două salate, rupeţi-le cu mâna şi aşe- zaţi-le pe un platou încăpător. Tăiaţi bagheta felii subţiri, apoi prăjiţi-le puţin într-o tigaie teflonată în patru linguri de ulei încins. Pe măsură ce au prins o culoare aurie, scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să-şi scurgă excesul de ulei pe hârtie absorbantă de bucătărie.
Spălaţi şi uscaţi toate fructele, şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le întâi felii, ca să puteţi scoate cotoarele, apoi bucăţele; puneţi-le într-o farfurie întinsă şi stropiţi-le cu suc de lămâie, ca să nu se înnegrească. Scurgeţi stafidele şi stoarceţi-le bine cu mâinile. Tăiaţi mare fisticul.
Presăraţi peste salate brânza Camembert tăiată bucăţele, fructele, feliile de pâine, stafidele şi fisticul. Preparaţi dressingul bătând bine cu furculiţa restul de ulei, oţetul de mere, ginul, un praf de sare şi unul de piper. Stropiţi salata şi serviţi imediat.
Salata cu mere şi pere
Pofta buna!