Salata de mere umplute

Printeaza

Salata de mere umplute din: mere, nuci, piersici, prune, struguri, smantana, salata, zahar.

Ingrediente:

  • 10-12 mere egale ca mărime
  • 10 nuci
  • 6 piersici
  • 4-6 prune
  • 2 struguri
  • 4 linguri smântână
  • 1 salată verde
  • 3 linguri zahăr farin

 

Mod de preparare Salata de mere umplute:

Spălaţi merele, tăiaţi un capac în jurul cozii, goliţi de seminţe.

Scoateţi miezul cu atenţie, folosind lama ascuţită a unui cuţit cu vârf. Păstraţi miez doar de 1 cm pentru ca să nu se rupă coaja.

Tocaţi mărunt miezul merelor, pulpa prunelor şi a piersicilor, amestecaţi.

Tocaţi miezul de la 10 nuci, sunestecaţi cu boabele de struguri, spălate şi uscate în şerveţele.

Amestecaţi totul într-un castron mare, presăraţi cu zahăr farin, omogenizaţi, turnaţi smântână şi amestecaţi din nou. U

mpleţi merele şi aşezaţi-le pe un platou ornat cu frunze de salată verde.

Serviţi ca desert.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.