Salata de mere umplute
PrinteazaSalata de mere umplute din: mere, nuci, piersici, prune, struguri, smantana, salata, zahar.
Ingrediente:
- 10-12 mere egale ca mărime
- 10 nuci
- 6 piersici
- 4-6 prune
- 2 struguri
- 4 linguri smântână
- 1 salată verde
- 3 linguri zahăr farin
Mod de preparare Salata de mere umplute:
Spălaţi merele, tăiaţi un capac în jurul cozii, goliţi de seminţe.
Scoateţi miezul cu atenţie, folosind lama ascuţită a unui cuţit cu vârf. Păstraţi miez doar de 1 cm pentru ca să nu se rupă coaja.
Tocaţi mărunt miezul merelor, pulpa prunelor şi a piersicilor, amestecaţi.
Tocaţi miezul de la 10 nuci, sunestecaţi cu boabele de struguri, spălate şi uscate în şerveţele.
Amestecaţi totul într-un castron mare, presăraţi cu zahăr farin, omogenizaţi, turnaţi smântână şi amestecaţi din nou. U
mpleţi merele şi aşezaţi-le pe un platou ornat cu frunze de salată verde.
Serviţi ca desert.
Pofta buna!