Salata Metternich

Printeaza

Salata Metternich din: mere, telina, lamaie, mustar, maioneza, carne de pui, salata, rosii, trufe, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 2 mere mari (renete sau cretesti)
  • 1 telina
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 5 linguri maioneza
  • 2 piepti de pui
  • 1 salata verde
  • 2 rosii
  • 2 trufe
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele şi ţelina şi se taie în beţişoare subţiri.

Se stropesc imediat cu zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească, apoi se amestecă cu 1 praf de zahăr, sare, piper şi maioneză.

Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare.

După ce s-a răcit, se curăţă carnea de oase şi piele şi se taie în felii subţiri.

Se împarte carnea în 6 boluri mfci, tapetate cu frunze de salată.

Alături de carne, se pun în fiecare castron câte 1-2 linguri din merele cu ţelină şi maioneză.

Se decorează cu felii de roşii.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.