Salata Metternich
PrinteazaSalata Metternich din: mere, telina, lamaie, mustar, maioneza, carne de pui, salata, rosii, trufe, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 mere mari (renete sau cretesti)
- 1 telina
- zeama de la o lamaie
- 1 lingura mustar de Dijon
- 5 linguri maioneza
- 2 piepti de pui
- 1 salata verde
- 2 rosii
- 2 trufe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă merele şi ţelina şi se taie în beţişoare subţiri.
Se stropesc imediat cu zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească, apoi se amestecă cu 1 praf de zahăr, sare, piper şi maioneză.
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare.
După ce s-a răcit, se curăţă carnea de oase şi piele şi se taie în felii subţiri.
Se împarte carnea în 6 boluri mfci, tapetate cu frunze de salată.
Alături de carne, se pun în fiecare castron câte 1-2 linguri din merele cu ţelină şi maioneză.
Se decorează cu felii de roşii.
Pofta buna!