Salata mexicana cu sos
PrinteazaSalata mexicana cu sos din: fasole rosie, boabe de porumb, ardei gras, rosii, avocado, chimion, coriandru, chili, usturoi, suc de portocale, suc de limeta, ceapa, miere, ulei de masline, sare, piper.
- 1 cutie fasole rosie boabe
- 1 cutie mica boabe porumb
- 1-2 castraveti
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 2 rosii
- 1 avocado
pentru sos:
- 1 lingurita cu chimion
- 1 lingurita cu coriandru
- chili
- 1 lingurita cu usturoi zdrobit
- 60 ml suc de portocale
- 60 ml suc de limeta
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 1/2 lingurite cu miere
- 80 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sos, prăjeşte într-o tigaie seminţele până ce îşi eliberează aromele. Zdrobeşte-le fin într-un mojar împreună cu chili (după gust). Adaugă celelalte ingrediente pentru vinegretă şi amestecă. Taie legumele în cubuleţe şi scurge boabele din conserve.
Pune-le împreună într-un castron încăpător, amestecă uşor ca să nu le zdrobeşti şi toarnă vinegretă. Potriveşte gustul de piper şi sare, dacă este cazul, şi serveşte de îndată.
Salata mexicana cu sos
Pofta buna!