Salată pentru micul dejun
PrinteazaO reteta de salata pentru micul dejun din: andiva, creson, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, paine, sangerete, oua si ceapa verde.
- o andivă creaţă mică, fără frunzele exterioare
- 2 legături de creson tocat
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri oţet de vin alb
- o linguriţă muştar englezesc
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- 4 felii de bacon marmorat, tăiate fâşii
- câteva felii de pâine veche, rupte bucăţele
- 100 g sângerete de bună calitate, tăiat felii
- 2 ouă mari (cât mai proaspete!)
- o legătură mică de ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Tăiaţi andiva în bucăţele cât o înghiţitură, spălaţi-le în multă apă rece şi uscaţi-le în storcătorul de salată. Puneţi-le într-un castron, amestecaţi-le cu cresonul tocat şi lăsaţi-le deoparte. Ca să faceţi sosul, amestecaţi uleiul de măsline extravirgin, oţetul şi muştarul, apoi condimentaţi uşor cu sare şi piper. Aduceţi la fierbere apă într-o crăticioară, în care veţi fierbe ouăle.
Incălziţi puţin ulei într-o tigaie mare anti-aderentă şi prăjiţi baconul şi sângeretele timp de câteva minute. Adăugaţi bucăţelele de pâine şi prăjiţi totul până se rumeneşte, apoi luaţi tigaia de pe foc.
Spargeţi ouăle şi fierbeţi-le timp de 2 minute în apa clocotită. Pregătiţi farfuriile. Puneţi în salată baconul, sângeretele şi bucăţelele de pâine fierbinţi şi crocante, amestecaţi repede cu suficient sos cât să acopere totul şi repartizaţi salata în farfurii. Cu o lingură cu găuri, scoateţi ouăle din apă, unul câte unul, şi încercaţi uşor oul cu vârful degetului.
Trebuie să fie puţin moale la atingere, încă lichid la mijloc. Aşezaţi cu grijă câte un ou fiert în fiecare farfurie şi crestaţi uşor gălbenuşul cu un cuţit, pentru ca acesta să se scurgă peste frunze. Stropiţi cu puţin ulei de măsline extravirgin, presăraţi ceapa verde tocată şi serviţi.
Salată pentru micul dejun
Pofta buna!