Salata de miel prajit la gratar
PrinteazaO reteta de salata de miel prajit din: bostan, ceapa rosie, dovlecei, ulei de masline, sare, piper, file de miel, condiment, spanac, dressing de soia si miere si branza de capra.
- 750 de grame de bostanei, curatati de coaja si taiati in feliute de 3-5 centimetri
- 1 ceapa rosie, curatata de coaja si taiata felii
- 2 dovlecei potriviti, feliati
- 60 mililitri de ulei de masline
- Sare si piper proaspat macinat
- 500 de grame de file de miel
- 1 lingurita de condiment pentru gratar
- 100 de grame de frunzulite de spanac
- 60 de mililitri de dressing de soia si miere
- un sfert de cana de branza de capra, maruntita
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tava larga, in care ai pus deja hartie de copt, aseaza bostaneii, ceapa si dovleceii. Presara deasupra 2 lingurite de ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Lasa tava la cuptor pentru 40 de minute.
Fa un jaratec de gratar pe baza de carbuni si incalzeste gratarul foarte bine. Stropeste carnea de miel cu condiment si toarna deasupra uleiul ramas. Aseaza carnea de miel pe gratarul fierbinte si las-o sa se prajeasca cate 2-3 minute pe fiecare parte. Dupa aceea ia feliile de carne de miel si pune-le in tava care se afla la cuptor. Mai lasa-le inca 5 minute sau pana cand este facuta dupa gustul tau.
Dupa ce o scoti de la cuptor, acoper-o cu o folie si las-o sa stea putin, inainte de a o felia.
Intr-un bol aseaza legumele taiate, carnea de miel taiata feliute si frunzele de spanac. Pregateste un dressing amestecand sos de soia cu miere, pe care il vei turna peste legume si carne.
Presara deasupra branza de capra. Se serveste imediat sau dupa ce a fost tinuta putin la rece.
Salata de miel prajit la gratar
Pofta buna!