Salata mixta cu iaurt

Printeaza

Salata mixta cu iaurt din: cartofi, morcovi, praz, capere, bureti, otet, masline, prosicutto, galbenus, lamaie, iaurt, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Salata mixta cu iaurt

  • 3 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1 praz
  • 1 lingura de capere din otet
  • 1 lingura de bureti (ciuperci) din ulei
  • 1 castravete din otet
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 200gr de prosciutto
  • 1 galbenus
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar cu iaurt
  • ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Cureti cartofii si morcovul de coaja si ii pui la fiert in apa fierbinte. Cand sunt gata, ii lasi sa se raceasca putin, dupa care ii tai cubulete. Bati galbenusul cu sare, piper si cu sucul de la jumatate de lamaie.

Tai prosciutto cubulete, castravetele taiat rondele, adaugi maslinele, buretii si caperele. Amesteci totul cu bucatelele de cartofi si de morcovi. Adaugi maioneza pregatita si amesteci usor, potrivesti de sare si adaugi un pic de ulei de masline.

Peste salata pui iaurtul si prazul taiat rondele. De la praz folosesti doar partea alba. Inainte de a servi salata, o lasi la rece timp de 2 ore sa se patrunda bine gustul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.