Salata mixta cu iaurt
PrinteazaSalata mixta cu iaurt din: cartofi, morcovi, praz, capere, bureti, otet, masline, prosicutto, galbenus, lamaie, iaurt, ulei de masline, sare, piper.
- 3 cartofi
- 4 morcovi
- 1 praz
- 1 lingura de capere din otet
- 1 lingura de bureti (ciuperci) din ulei
- 1 castravete din otet
- 50 g masline negre fara samburi
- 200gr de prosciutto
- 1 galbenus
- 1/2 lamaie
- 1 pahar cu iaurt
- ulei de masline
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Cureti cartofii si morcovul de coaja si ii pui la fiert in apa fierbinte. Cand sunt gata, ii lasi sa se raceasca putin, dupa care ii tai cubulete. Bati galbenusul cu sare, piper si cu sucul de la jumatate de lamaie.
Tai prosciutto cubulete, castravetele taiat rondele, adaugi maslinele, buretii si caperele. Amesteci totul cu bucatelele de cartofi si de morcovi. Adaugi maioneza pregatita si amesteci usor, potrivesti de sare si adaugi un pic de ulei de masline.
Peste salata pui iaurtul si prazul taiat rondele. De la praz folosesti doar partea alba. Inainte de a servi salata, o lasi la rece timp de 2 ore sa se patrunda bine gustul.
Pofta buna!