Salată mixtă cu pancetta
PrinteazaO reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde, papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline, otet si sare.
- 1 radicchio
- 1 salată verde
- 1 legătură de păpădie
- 150 g pancetta, feliată subţire
- 200 g felii de pâine de ţară
- 1 căţel de usturoi
- oţet
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi şi scurgeţi frunzele de salată, de radicchio şi de păpădie, apoi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie curat. Amestecaţi verdeţurile într-un castron mare de salată, lăsând frunzele de păpădie întregi şi rupând cu mâna frunzele de salată verde şi de radicchio. Potriviţi de sare, asezonaţi cu un fir de ulei extravirgin de măsline şi cu câteva picături de oţet balsamic. Amestecaţi bine totul.
Puneţi feliile de pâine să se prăjească sub grilul cuptorului 2-3 minute pe fiecare parte, între timp, curăţaţi căţelul de usturoi şi tăiaţi-l în două pe lung. Scoateţi pâinea prăjită din cuptor şi imediat frecaţi-o cu usturoi.
Tăiaţi bucăţile de pancetta în două sau în trei şi prăjiţi-le fără să adăugaţi altceva în tigaie, la foc iute, până vor deveni crocante. Puneţi salata pe un platou, adăugaţi feliile de pâine prăjită călduţe şi pancetta, amestecaţi cu grijă să prindă gust toate ingredientele şi serviţi.
Salată mixtă cu pancetta
Pofta buna!