Salată mixtă cu pancetta

Printeaza

O reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde, papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline, otet si sare.

Ingrediente:Salată mixtă cu pancetta

  • 1 radicchio
  • 1 salată verde
  • 1 legătură de păpădie
  • 150 g pancetta, feliată subţire
  • 200 g felii de pâine de ţară
  • 1 căţel de usturoi
  • oţet
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi scurgeţi frunzele de salată, de radicchio şi de păpădie, apoi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie curat. Amestecaţi verdeţurile într-un castron mare de salată, lăsând frunzele de păpădie întregi şi rupând cu mâna frunzele de sala­tă verde şi de radicchio. Potriviţi de sare, asezonaţi cu un fir de ulei extravirgin de măsline şi cu câteva picături de oţet bal­samic. Amestecaţi bine totul.

Puneţi feliile de pâine să se prăjească sub grilul cuptorului 2-3 minute pe fiecare parte, între timp, curăţaţi căţelul de usturoi şi tăiaţi-l în două pe lung. Scoateţi pâinea pră­jită din cuptor şi imediat frecaţi-o cu usturoi.

Tăiaţi bucăţile de pancetta în două sau în trei şi prăjiţi-le fără să adăugaţi altceva în tigaie, la foc iute, până vor deveni crocante. Puneţi salata pe un platou, adăugaţi feliile de pâine prăjită călduţe şi pancetta, ames­tecaţi cu grijă să prindă gust toate ingre­dientele şi serviţi.

Salată mixtă cu pancetta

Salată mixtă cu pancetta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.