Salată mixtă cu stafide

Printeaza

Salata mixta cu stafide din: papadie, rucola, andive, stafide, otet de vin alb, maioneza, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Rucola, sau ruchetta, e o plantă erbacee anuală, cu frunzele unite la bază într-o rozetă, – cu tije ascendente.

Se dezvoltă în orice tip de teren; cu cât acesta este mai uscat, cu atât sunt mai picante şi mai groase frunzele. Se pot planta din martie în septembrie, însă perioada cea mai bună rămâne primăvara. Se recoltează când frunzele sunt destul de mari; în schimb, inflorescenţa nu trebuie să fie pe deplin dezvoltată.

Ingrediente:

  • 100 g păpădie
  • 100 g rucola
  • 2 andive
  • 60 g stafide
  • 1 lingură de oţet de vin alb
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 1 lingură de maioneză
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o strecurătoare, clătiţi stafidele sub unjet de apă rece, scurgeţi-le şi puneţi-le înr-o cană cu vinul alb, să se înmoaie. Curăţaţi şi spălaţi salatele, apoi rupeţi bucăţi frunzele mari de păpădie şi rucola, lăsân- du-le întregi pe cele mici; tăiaţi rondele andi­vele. Adunaţi într-un castron mai mare toste salatele.

Pentru condiment, frecaţi bine cu o furculiţă într-o cană uleiul extravirgin de măsline, oţe­tul şi maioneza, până obţineţi o compoziţe omogenă. Potriviţi de sare şi de piper, apoi lăsaţi deoparte emulsia câteva minute.

Scoateţi stafidele din vin, stoarceţi-le, tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie si presăraţi-le peste verdeţuri. Stropiţi salata cu emulsia pregătită, amestecaţi uşor şi ser­viţi-o imediat aranjată pe farfurii individuale.

Salată mixtă cu stafide

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.