Salată Montfermeil
PrinteazaSalată Montfermeil
Ingrediente:
- două ouă
- 250 g cartofi
- un bucheţel de pătrunjel verde
- 5 fire de tarhon
- o conservă de funduri (sau inimi) de anghinare
- o conservă de salsifi
- un păhărel de oţet din vin
- o lingură de ulei de măsline
- o linguriţă de muştar
Mod de preparare:
Se pun ouăle la fiert. Se fierb, de asemenea, cartofii în coajă. Se scurg bine de zeama din conservă fundurile de anghinare şi salsifi, apoi se taie în cubuleţe. După ce au fiert, cartofii se curăţă de coajă, apoi se taie în bucăţele.
Se prepară o vinegretă din oţet, ulei şi muştar. Intr-o salatieră se amestecă bucăţile de cartofi, anghinare şi salsifi. Se curăţă ouăle de coajă şi se taie felii, apoi se pun în salatieră.
Se toacă toate ierburile aromatice şi se presară în vinegretă, se lasă câteva minute, apoi se stropeşte salata cu această vinegretă şi se amestecă.
Salată Montfermeil
Pofta buna!