Salată de morcovi cu chimen
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de morcovi cu chimen din: morcovi dulci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, chimen, patrunjel, sare si piper.
- 500 g morcovi dulci
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă chimen
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovii şi taie-i rondele nu prea subţiri. Incălzeşte într-o cratiţă apă cu sare şi adaugă 1 lingură cu zeamă de lămâie. Când apa clocoteşte, pune morcovii şi fierbe-i circa 3-4 minute, apoi transferă-i în apă cu gheaţă să se răcească.
Intre timp, toacă usturoiul curăţat şi pătrunjelul, pune-le într-un castronel şi adaugă zeama de lămâie rămasă, sare şi piper, după gust, uleiul de măsline şi chimenul, apoi amestecă-le bine.
Scurge şi zvântă morcovii. Condimentează-i cu sosul pregătit, amestecă şi serveşte salata după ce s-a odihnit circa 10 minute.
Salată de morcovi cu chimen
Pofta buna!