Salată de Morcovi cu Iaurt și Usturoi – Reteta Sanatoasa

Printeaza

Salată de Morcovi cu Iaurt și Usturoi – Reteta Sanatoasa din: morcovi, iaurt grecesc, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, miere, sare, piper, frunze de patrunjel sau marar.

 

Ingrediente:

  • 500 g morcovi proaspeți, rasați sau tăiați în julienne
  • 1 căniță (250 ml) de iaurt grecesc sau iaurt natural
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți fin
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • Sucul de la o lămâie mare
  • 2 linguri de miere
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Frunze proaspete de pătrunjel sau mărar pentru decor

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați morcovii rasați sau tăiați în julienne.

Într-un alt bol, combinați iaurtul grecesc sau iaurtul natural cu usturoiul mărunțit, uleiul de măsline, sucul de lămâie și mierea. Amestecați bine până obțineți o dressing omogen.

Turnați dressingul de iaurt peste morcovii tăiați și amestecați ușor pentru a combina ingredientele.

Gustați și ajustați gustul cu sare și piper, după preferință.

Refrigerați salata timp de cel puțin 30 de minute înainte de a o servi pentru a permite aromei să se amestece.

Decorați cu frunze proaspete de pătrunjel sau mărar înainte de servire.

Salată de Morcovi cu Iaurt și Usturoi – Reteta Sanatoasa

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 150 kcal
  • Carbohidrați: 21 g
  • Proteine: 4 g
  • Grăsimi: 6 g

 

Salata de morcovi cu iaurt și usturoi este o mâncare simplă, dar delicioasă, care provine din bucătăria mediteraneană.

Această rețetă adaugă un amestec de texturi crocante și un dressing răcoritor și aromat, datorită usturoiului și lămâiei.

Este o opțiune excelentă pentru o gustare sănătoasă sau ca garnitură pentru o varietate de feluri de mâncare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de morcovi cu sos de miere

Salata de morcovi cu sos de miere

Salata de morcovi cu sos de miere din: morcovi, mustar, miere, ulei de masline. Ingrediente: 500 grame morcovi o lingurita mustar de Dijon doua lingurite miere doua linguri ulei de masline extravirgin     Mod de preparare: Este nevoie de un steamer, in care trebuie sa pui morcovii, curatati de coaja si apoi taiati in […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.