Salata de morcovi cu peste

Printeaza

Salata de morcovi cu peste din: ceapa, gulie, varza alba, marar, portocala, masline feliate, sare, piper, ulei de masline si otet de mere.

Ingrediente:

  • doi morcovi
  • un sfert de ţelină
  • o ceapă albă
  • o gulie
  • un sfert de varză albă
  • mărar
  • o legătură de ceapă
  • 75 g măsline feliate
  • o portocală
  • 400 g peşte mari­nat
  • 100 ml smîntînă
  • sare
  • piper
  • două linguri de ulei de măsline
  • oţet de mere

 

Mod de preparare:

Salata de morcovi cu peste: Ţelina, morcovii şi gulia se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa albă se curăţă de foi, se spală, se taie rondele sau peştişsri şi se pune peste legumele rase.

Varza albă se spală, se scurge de apă şi se taie fideluţă.

Din ceapa verjde se taie ron- . dele partea albă, iar cea verde se opreşte pentru decor. Portocala se spală, se curăţă de coajă şi se taie bucăţi mai mici.

Se pun toate ingredientele într-un vas, se adaugă peştele marinat tăiat bucăţele, măslinele, mărarul tocat, sarea şi piperul.

Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 20 de minute. Se face un sos din smîntînă, uleiul de măsline, o lingură de oţet de mere, sare, piper şi se serveşte alături de salata de legume cu peşte.

In momentul servirii se pre­sară rondele de ceapă verde şi mărar proaspăt tocat.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.