Salata cu morun

Printeaza

Salata cu morun din: file de morun, avocado, castravete, masline, lamaie, ulei, laptuci, bob, coriandru, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g fileu de morun
  • 1 avocado
  • 1 castravete verde
  • 12-15 măsline negre
  • 1 lămâie
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 2 lăptuci mijlocii (salată verde)
  • 200 g bob decorticat
  • 3 crenguţe de coriandru
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Lăsaţi fileurile de morun la desărat (dacă nu sunt proaspete) câteva ore. Schimbaţi apa de două ori.

Scoateţi fileurile din apă, aşezaţi-le în cratiţă mică, acoperiţi cu apă rece, puneţi cratiţa pe foc. Când dă în clocot, lăsaţi focul mic.

Scoateţi fileurile după 10 min de fierbere, lăsaţi-le în sită să se scurgă.

Scoateţi din conservă bobul (dacă aveţi leguma proaspătă, fierbeţi-o 3/4 oră la foc potrivit), curăţaţi de coajă fiecare bob şi lăsaţi să fiarbă 3-5 minute, răciţi leguma, puneţi bobul în castron adânc şi amestecaţi cu felii subţiri de castravete şi felii de măsline.

Curăţaţi salatele frunză cu frunză, spălaţi frunzele şi tăiaţi-le fâşii, apoi aşezaţi-le în castron. Săraţi şi omogenizaţi.

Adăugaţi fileurile de morun tăiate felii şi miezul de avocado stropit cu zeama de lămâie. Piperaţi, omogenizaţi, lăsaţi la rece 1/2 oră.

Serviţi cu felii de pâine prăjită şi vin alb.

 

 

Pofta buna!

 

 

Frigarui de morun, peste afumat si lapti cu salata de sfecla cu hrean

Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean din: morun, lapti, peste afumat, frigarui. Poate te intereseaza si Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi Ingrediente: 900 g morun nisetru sau păstrugă 400 g lapţi sau limbi de icre opărite 300 g felii de peşte afumat 12 frigărui […]

Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci

 Morun la cuptor cu  macaroane cu ciuperci Ingrediente: 1,400 kg morun 250 g macaroane 60 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 100 g peşte afumat 150 g ciuperci 1/2 lingură de făină 1 lingură de bulion 1/2 pahar vin 2 linguri sos brun de peşte   Mod de preparare: Morunul se pune […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.