Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean din: morun, lapti, peste afumat, frigarui. Poate te intereseaza si Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi Ingrediente: 900 g morun nisetru sau păstrugă 400 g lapţi sau limbi de icre opărite 300 g felii de peşte afumat 12 frigărui […]
Salata cu morun
PrinteazaSalata cu morun din: file de morun, avocado, castravete, masline, lamaie, ulei, laptuci, bob, coriandru, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g fileu de morun
- 1 avocado
- 1 castravete verde
- 12-15 măsline negre
- 1 lămâie
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 2 lăptuci mijlocii (salată verde)
- 200 g bob decorticat
- 3 crenguţe de coriandru
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Lăsaţi fileurile de morun la desărat (dacă nu sunt proaspete) câteva ore. Schimbaţi apa de două ori.
Scoateţi fileurile din apă, aşezaţi-le în cratiţă mică, acoperiţi cu apă rece, puneţi cratiţa pe foc. Când dă în clocot, lăsaţi focul mic.
Scoateţi fileurile după 10 min de fierbere, lăsaţi-le în sită să se scurgă.
Scoateţi din conservă bobul (dacă aveţi leguma proaspătă, fierbeţi-o 3/4 oră la foc potrivit), curăţaţi de coajă fiecare bob şi lăsaţi să fiarbă 3-5 minute, răciţi leguma, puneţi bobul în castron adânc şi amestecaţi cu felii subţiri de castravete şi felii de măsline.
Curăţaţi salatele frunză cu frunză, spălaţi frunzele şi tăiaţi-le fâşii, apoi aşezaţi-le în castron. Săraţi şi omogenizaţi.
Adăugaţi fileurile de morun tăiate felii şi miezul de avocado stropit cu zeama de lămâie. Piperaţi, omogenizaţi, lăsaţi la rece 1/2 oră.
Serviţi cu felii de pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!
Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci
Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci Ingrediente: 1,400 kg morun 250 g macaroane 60 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 100 g peşte afumat 150 g ciuperci 1/2 lingură de făină 1 lingură de bulion 1/2 pahar vin 2 linguri sos brun de peşte Mod de preparare: Morunul se pune […]