Salata mozaic

Printeaza

Salata mozaic

Ingrediente:Salata mozaic

  • 500 g roşii
  • 2 castraveţi
  • 2 ardei graşi
  • 4-5 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 150 g telemea
  • 100 g măsline

Pentru sosul vinegretă:

  • 1 crenguţă de mentă
  • 1 crenguţă de oregano
  • 1 crenguţă de pătrunjel
  • 2 linguri cu oţet de vin
  • 50 ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

Taie roşiile şi ciupercile felii, castraveţii rondele, ardeii fâşii, ceapa peştişori. Amestecă toate aceste legume cu telemeaua tăiată în cubuleţe.

Pregăteşte sosul de vinegretă cu ingredientele aromatice. Toacă mărunt frunzele de mentă, oregano şi pătrunjel, într-un castron, bate oţetul cu un praf de sare şi piper. Toarnă treptat uleiul de măsline, bătând continuu până obţii un sos gros.

Adaugă plantele aromatice tocate şi amestecă energic. Potriveşte apoi gustul de sare şi piper. Stropeşte salata cu sosul vinegretă şi presară din loc în loc măsline.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O salata simpla, rapida si gustoasa. Sosul vinegreta mi-a iesit foarte bun. Si copiii au mancat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.