Salată cu napi şi cartofi
PrinteazaO reteta simpla de salata cu napi si cartofi din: napi, cartofi, patrunjel, telina, boabe de mazare, mere, castraveciori, zeama de lamaie, salata verde, maioneza de post si sare.
- 500 g napi
- 500 g cartofi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 5–6 linguri boabe de mazăre din conservă
- 2 mere
- 3 castraveciori
- 5 linguri zeamă de lămâie
- 2 salate verzi
- 4 linguri maioneză de post
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi bine napii, rădăcinile de pătrunjel şi cartofii, fără să le curăţaţi de coajă. Le fierbeţi în vase diferite, în apă cu sare, ţinând cont că legumele au timp diferit de fierbere.
Curăţaţi de coajă legumele fierte şi răcite, apoi le tăiaţi în cubuleţe. Decojiţi castraveciorii şi ţelina, apoi le tăiaţi în bastonaşe înguste sau în rondele.
Tăiaţi merele în cuburi pe care le stropiţi cu zeama de lămâie, ca să nu oxideze. Spălaţi salata frunză cu frunză. Scurgeţi boabele de mazăre în strecurătoare şi le treceţi printr-un jet de apă rece.
Puneţi într-un castron legumele, merele şi boabele de mazăre. Adăugaţi 2/3 din maioneză şi zeama de lămâie rămasă şi amestecaţi uşor. Decoraţi o salatieră cu frunzele de salată.
Aşezaţi salata în mijloc şi ornaţi cu maioneza rămasă. O serviţi după ce aţi păstrat-o la rece pentru 1 oră.
Salată cu napi şi cartofi
Pofta buna!