Salata cu naut copt

Printeaza

Salata cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi, lamaie, praz.

 

Ingrediente:Salata cu naut copt

  • 1 cutie năut, scurs și clătit
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingurita boia de ardei afumat
  • ½ lingurita sare
  • 1 varf de cutit piper cayenne
  • 1 cană quinoa nefiarta
  • ½ castravete fără sâmburi, decojit și cuburi
  • 1 cană de roșii cherry, tăiate în jumatati
  • 2 cesti de spanac, tocat
  • 1 avocado, cuburi

Pentru sos:

  • 1 lingura tahini
  • 2 linguri de apă caldă
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • ½ lingurita boia de ardei afumat
  • 1 varf de cutit piper cayenne
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • felii de lamaie
  • 2 fire praz, tăiat felii subțiri

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C.

Asezati o foaie de copt intr-o tava. Puneți năutul pe foaia de copt. Se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se presara cu boia de ardei afumat, sare și un vârf de cuțit de ardei iute. Amestecati.

Dati la cuptor si se coace timp de 30-40 minute, amestecand o data dupa aproximativ 15 minute.

Între timp, se fierbe quinoa. Se toarnă quinoa intr-un vas mic cu 1 ½ căni de apă și se aduce la fierbere.

Dati focul la mic, se acopera și se fierbe timp de 12-15 minute.

Lasati sa se odihneasca timp de cinci minute, apoi se amesteca cu o furculiță și lasati sa se raceasca la temperatura caemerei, intr-un bol.

Într-un bol mediu, amestecati împreună tahini si apa calda pana se omogenizeaza.

Adauga sucul de lamaie, usturoi, boia de ardei afumat, Cayenne și ulei de măsline si se amesteca pana cand sunt bine combinate.

Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Când quinoa s-a răcit, se adaugă castravete, rosii cherry, spanacul, avocado și jumătate din naut.

Se toarnă sosul peste tot și amestecati ușor ingredientele împreună. Gustati și condimentati cu puțină sare.

Serviti in boluri cu restul de naut rămas, praz si felii de lamaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.