Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă
PrinteazaO reteta de salata cu natu, speck si evantaie de ceapa din: naut, speck, cepsoare, papadie, cicoare, creson, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 200 g năut fiert
- 150 g speck, în 2 felii
- 4 cepşoare
- 300 g sălătele de câmp mixte (păpădie, cicoare, creson)
- 1 linguriţă de oţet balsamic
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi feliaţi-o pe lungime. Băgaţi feliile într-o străchinuţă cu apă cu gheaţă, astfel încât să se desfacă evantai. Tăiaţi fâşioare speckul şi puneţi-le într-un castron de salată dreptunghiular, împreună cu năutul fiert. Spălaţi şi scurgeţi bine sălăţelele şi puneţi-le şi pe acestea în castron.
Bateţi într-un castronaş oţetul balsamic cu uleiul, cu un praf de sare şi cu unul de piper. Amestecaţi salata bine cu această vinegretă. Scoateţi evantaiele de ceapă şi tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Porţionaţi salata pe farfurii individuale, completaţi-le cu câteva evantaie de ceapă şi serviţi.
Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă
Pofta buna!