Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă

Printeaza

O reteta de salata cu natu, speck si evantaie de ceapa din: naut, speck, cepsoare, papadie, cicoare, creson, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă

  • 200 g năut fiert
  • 150 g speck, în 2 felii
  • 4 cepşoare
  • 300 g sălătele de câmp mixte (păpădie, cicoare, creson)
  • 1 linguriţă de oţet balsamic
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi feliaţi-o pe lungi­me. Băgaţi feliile într-o străchinuţă cu apă cu gheaţă, astfel încât să se desfacă evantai. Tăiaţi fâşioare speckul şi puneţi-le într-un castron de salată dreptunghiular, împreună cu năutul fiert. Spălaţi şi scurgeţi bine sălăţelele şi puneţi-le şi pe acestea în castron.

Bateţi într-un castronaş oţetul balsamic cu uleiul, cu un praf de sare şi cu unul de piper. Amestecaţi salata bine cu această vinegretă. Scoateţi evantaiele de ceapă şi tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Porţionaţi salata pe farfurii individuale, completaţi-le cu câteva evantaie de ceapă şi serviţi.

Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă

Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.