Salata de naut
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de naut din: naut, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, chimen, piper rosu, muguri de pin, sare si piper.
- 1 conservă de năut (450 g)
- 2 linguri cu suc de lămâie proaspăt
- 1 conservă cu pastă de susan (tahini)
- 6 căţei de usturoi tocaţi
- 2 linguriţe cu ulei de măsline extravirgin
- 2 linguriţe cu chimen măcinat
- 1 linguriţă cu piper roşu măcinat
- pătrunjel proaspăt
- muguri de pin (decor)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scurge năutul şi păstrezi zeama (e necesară mai târziu). Pasează-l apoi în robot, blender sau mixer. Amestecă pasta de năut cu cea de susan (tahini), zeama de lămâie şi usturoiul tocat mărunt, pătrunjelul, condimentele. Adaugă, amestecând, uleiul şi apoi zeama aceea pusă deoparte până obţii o pastă fină şi consistentă.
Potriveşte de sare şi piper. Lasă la frigider minimum trei ore ca să se împrietenească aromele cu gusturile. Serveşte stropit cu lămâie, decorat cu muguri de pin sau boia.
Cu lipie caldă, cu falafel, salată verde, ca antreu sau gustare.
Salata de naut
Pofta buna!