Salata Nicoise cu ton si ansoa
PrinteazaSalata Nicoise cu ton si ansoa
Ingrediente:
- 4 oua fierte
- 100 g masline negre
- 100 g fasole verde
- 3-4 cartofi mijlocii
- 50 g porumb
- o ceapa rosie
- 1 conserva de ton
- 1 conserva de ansoa
- 200 g rosii
- 1 ardei gras rosu
- 1 salata verde
Pentru sos:
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 5 linguri de apa fierbinte
- 3-4 linguri ulei
- 1-2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Fasolea verde se inabusa intr-o craticiora cu o jumatate pahar cu apa si un praf de sare, cartofii se fierb in apa cu sare, iar conservele se desfac si pestele se lasa la scurs.
Salata verde se curata, se spala si se lasa deoparte.
Intr-un castron mai mare se pun fasolea fiarta, maslinele, cartofii taiati felii, porumbul fiert, ceapa rosie taiata rondele, ardeiul gras taiat fasii si pestele. Totul se stropeste cu sos, se amesteca usor si se lasa deoparte 10 minute.
Pentru sos – usturoiul tocat marunt se piseaza cu putina sare, apoi se stinge cu apa fierbinte si se strecoara. Se adauga uleiul si se potriveste la gust cu zeama de lamaie.
La fiecare portie, se pun cateva frunze de salata verde si cate o parte din salata preparata. Se adauga ouale taiate in sferturi, rosiile taiate felii si se poate servi
Salata Nicoise cu ton si ansoa
Pofta buna!