Salata Nicoise cu ton
PrinteazaO reteta de salata Nicoise cu ton din: cartofi, oua, fasole verde, salata, rosii cherry, fileuri de ansoa, ton si maioneza.
- 200 g cartofi noi, feliati mai gros
- 2 oua medii
- 100 g fasole verde
- 1 salata romana, cu frunzele separate si spalate
- 8 rosii cherry, taiate pe jumatate
- 6 fileuri de ansoa in ulei, scurse bine
- 200 g ton bucati in suc propriu, din conserva, scurs
- 2 linguri de maioneza
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert in doua cratite. intr-una se fierb cartofii, in cealalta se fierbe ouale, amandoua timp de sapte minute. Dupa acest timp, se scot ouale si se racesc sub jet de apa, iar peste cartofi se adauga fasolea verde si se fierb impreuna patru minute. Se scurg si se lasa sa se usuce.
Se decojesc ouale si se taie in sferturi. Se asaza frunzele de salata in doua boluri. Peste acestea se presara fasolea, cartofii, rosiile si ouale. Se pun fileurile de ansoa pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime, dupa care se pun peste salata.
Se marunteste tonul si se presara peste salata. Se amesteca maioneza c o lingura rece, intr-un bol, pana se omogenizeaza. Se stropeste salata cu ea si se serveste.
Salata Nicoise cu ton
Pofta buna!