Salata Nicoise
PrinteazaSalata Nicoise
- 2-3 linguri oţet
- 6 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- 4 ouă
- 150 g fasole boabe
- 1 ardei gras galben
- 1/2 castravete
- 4 roşii
- 1 legătură ridichi
- 200 g ton (in ulei)
- 50 g sardele (în ulei)
- 150 g salată verde
- 50 g măsline negre (fără sâmburi)
- 2 linguri capere
Preparare:
Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Amestecaţi-l împreună cu oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi formaţi dressingul pentru salată. Fierbeţi ouăle tari. Fierbeţi boabele de fasole în apă cu sare, apoi lăsaţi-le să se scurgă.
Pregătiţi legumele, tăiaţi ardeiul pe lung în patru, apoi bucăţi mai mari. Tăiaţi castravetele rondele, roşiile felioare, iar ridichile rondele subţiri. Scurgeţi tonul, apoi mărunţiţi-l cu furculiţa. Scurgeţi sardelele şi tăiaţi-le oblic.
Curăţaţi ouăle şi tăiaţi-le pe lung. Tăiaţi salata bucăţi. Amestecaţi toate ingredientele de salată cu măslinele şi caperele, apoi turnaţi dressingul preparat.
Pofta buna!