Salată nicosiană cu usturoi si mustar picant
PrinteazaSalată nicosiană cu usturoi si mustar picant: ton, ansoa, fasole verde, oua, rosii cherry, masline negre, ceapa rosie, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, mustar picant, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 5-6 bucăţi ton (din conservă)
- 5-6 fileuri de anşoa (din conservă)
- 7-8 păstăi de fasole verde (proaspătă sau congelată)
- 2 ouă fierte tari
- 5-6 roşii cherry
- 100 g măsline negre
- 1 ceapă roşie
- 1 salată verde
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 liguri oţet balsamic (sau oţet de vin roşu)
- 1/2 lingură muştar picant
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli frunzele de salată i-verde sub jet de apă rece, le usuci cu prosoape absorbante şi le aşezi pe fundul unei salatiere.
Fierbi fasolea în apă cu sare (sau o laşi să se dezgheţe şi o scurgi de zeamă, dacă este congelată). Cureţi ouăle de coajă, le taie felii, iar roşiile le taie în două.
Aşezi toate aceste ingrediente peste frunzele de salată din salatieră. Adaugi bucăţile de ton şi fileurile de anşoa, scurse de zeama din conservă, ceapa roşie tăiată rondele subţiri şi măslinele negre. Amesteci uşor pentru a nu sfărâma ingredientele.
Separat, bati energic uleiul, muştarul, otetul balsamic (sau de vin roşu), un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper, după gust şi asezonezi cu sosul obţinut ingredientele din salatieră.
Laşi salata 5 minute la rece să se amestece aromele şi apoi o servesti.
Salată nicosiană cu usturoi si mustar picant
Pofta buna!