Salata nicosiana
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, oua, rosii cherry, ton, ansoa, salata verde, masline negre, marar verde, otet, mustar iute, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
Ingiediente:
- 150 g fasole verde proaspătă sau conservată
- 2 ouă fierte tari
- 5-6 roşii cherry
- 120 g ton bucăţi (din conservă)
- 8 fileuri de ansoa (din conservă)
- 1 salată verde
- 100 g măsline negre
- mărar verde
- 2 linguri otet de vin roşu
- 1/2 lingură muştar iute
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea verde în apă cu sare sau se Se fierbe fasolea verde în apă cu sare sau se
scurge de zeamă dacă este din conservă. Se curăţă ouăle de coajă şi se taie felii groase. Roşiile se taie în două.
Se spală frunzele de salată, se zvântă bine şi se aşază pe fundul unei salatiere.
Deasupra se aşază, amestecate, fasolea verde, feliile de ouă, jumătăţile de roşii, bucăţile de ton, fileurile de anşoa, măslinele şi crenguţe de mărar verde.
Separat, se bat energic oţetul, muştarul, uleiul, sare, piper, după gust, şi usturoiul zdrobit, apoi se toarnă peste salată şi se serveşte după ce stă 5 minute să se asezoneze.
Pofta buna!
Ce denumire ciudata pentru salata asta!
Pai n-are nici o legatura cu Nicosia, ci cu Nice (Nisa), deci nu e “Nicosiana”, ci “Nicoise”. Si fara fasole verde.