Salată Nisa cu fasole verde
PrinteazaO reteta de salata Nisa cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde, ceapa, rosii, ton, maioneza, smantana, otet din vin alb si piper.
- 500 g cartofi mici
- sare
- 150 g fasole verde
- 1 ceapa
- 4 rosii carnoase
- 2 conserve (a 150 g) ton in sos natural
- 100 g maioneza
- 4 linguri smantana fermentata
- 2 linguri otet din vin alb
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 20 de minute. Lăsaţi-i apoi să se scurgă într-o strecurătoare şi curăţaţi-i.Tăiaţi-i cuburi mari. Fierbeţi fasolea cca. 8 minute în apă cu sare, curăţaţi ceapa, tăiaţi-o cubuleţe şi adăugaţi-o în oală după cca. 5 minute.
Răsturnaţi totul într-o strecurătoare, turnaţi apă rece şi lăsaţi să se scurgă. Spălaţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cuburi. Scurgeţi tonul şi fărâmiţaţi-l puţin. Amestecaţi într-un castron mai mare toate ingredientele pentru salată deja pregătite.
Amestecaţi maioneza cu smântână şi oţetul, condimentaţi dressingul obţinut cu sare şi piper, apoi turnaţi-l peste salată şi amestecaţi-o bine.
Salată Nisa cu fasole verde
Pofta buna!