Salata norvegiana
PrinteazaSalata norvegiana
- 5 ouă
- 150 g telemea (de vaci, de oaie după preferinţă)
- 200 g smântână
- o lămâie mică
- un castravete crud (iarna merge şi cel acru)
- 3-4 roşii
- 2 mere
- 50 g miez nucă (sau alune)
- o ţelină mică (sau 1/2 dintr-o ţelină mare)
- o salată verde pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi de coajă şi tai bastonaşe subţiri merele, ţelina, castravetele şi le amesteci cu zeama de lămâie, sare şi piper. Din ouăle bătute bine faci o omletă pe care n-o laşi să se închege, ci o fărâmiţezi în tigaie în timp ce se face.
Amesteci şi smântână cu telemeaua rasă. Aranjezi salata aşa pe un platou mare: la exterior o coroană de salată verde, urmează o coroană de legume, roşiile tăiate feliuţe şi în mijloc omleta. Peste toate presari nuci tăiate sau alune.
Salata norvegiana
Pofta buna!