Salata de macris cu nuci din: nuci, suc de lamaie, macris, branza, ulei de masline, miere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 75 g nuci, rupte in jumatati 1 lingura suc de lamaie 150 g macris 200 g branza roquefort, cuburi Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de masline 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita miere 1 […]
Salata cu nuci – delicioasa
PrinteazaSalata cu nuci din: salata, spanac, ciuperci, capsuni, mure, zmeura, smochine, miez de nuca, ulei de masline, otet balsamic, marar, tarhon, mustar, usturoi, sare, piper, branza de oaie.
Ingrediente:
- 2 pachete de amestec de salate
- 200 g spanac
- 200 g ciuperci
- 200 g capsuni
- 100 g mure
- 50 g zmeura
- 50 g smochine
- 50 g miezuri de nuca
- 60 ml ulei de masline
- 60 ml otet balsamic
- Marar, tarhon
- 20 g mustar
- usturoi, sare, piper, branza de oaie
Mod de preparare:
Se curata de foi 3 catei de usturoi, se spala si se piseaza.
Se amesteca bine cu uleiul de masline, otetul balsamic, mararul si tarhonul tocat.
Se presara sare si piper, se amesteca bine cu o lingura de lemn, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pana in momentul servirii.
Se spala amestecul de salata, se scurge de apa si se pune intr-un castron mai mare.
Se adauga spanacul spalat, scurs si rupt in fasii mai mici. Se pune peste salata impreuna cu miezurile de nuca taiate in bucati mai mici, smochinele taiate in jumatati, ciupercile spalate si taiate felii subtiri.
Se amesteca, se adauga zmeura, murele si capsunile taiate sferturi. Se toarna deasupra sosul de verdeata si se amesteca bine, cu grija, ca sa nu se sfarame fructele.
Se mai poate adauga branza de oaie, se serveste impreuna cu un pahar de Merlot.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de spanac cu nuci pecan
Salata de spanac cu nuci pecan din: spanac, frunze de padure, branza, nuci pecan, apa, zahar. Ingrediente: 2 cesti de spanac crud 1/2 ceasca fructe de padure mixte 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente nuci pecan caramelizate: 1/4 ceasca nuci pecan crude 1/2 cana de apa 1 lingura de zahar Mod de preparare: Intr-o tigaie […]
Pofta buna!