Salată oltenească cu carne de miel
PrinteazaSalată oltenească cu carne de miel
- 3 castraveţi verzi
- 4 ardei graşi
- 150 g roşii
- 300 g carne de miel friptă
- 3 foi ceapă verde
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- 2 castraveciori acri
- 2 ouă
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Castraveţii verzi se curăţă, se taie felii şi se sărează.
Se storc şi se amestecă carnea de miel tăiată felii, ardeii graşi tăiaţi julien şi cu mărarul şi ceapa tăiate mărunt, apoi se amestecă cu ulei, oţet, sare şi piper.
Se aşază într-o salatieră şi se garniseşte cu felii de roşii curăţate de coajă şi seminţe, castraveciori acri tăiaţi rondele şi sferturi de ouă fierte tari.
Pofta buna!