Salata de orez brun cu rosii si ciuperci
PrinteazaSalata de orez brun cu rosii si ciuperci din: orez brun, morcovi, porumb, fasole pastai, ardei gras rosu, sare, piper, ulei de masline, sos de soia, sos teriyaki, castravete, rosii cherry, zeama de lamaie, ciuperci proaspete sau din conservă, în saramură, ceapă roşie, cotlet de porc.
Ingrediente:
- 250 g orez brun
- 2 morcovi
- 100 g porumb
- 100 g fasole păstăi
- 50 g mazăre
- 1 ardei gras roşu
- sare, piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură sos teriyaki
- 1 castravete
- 5-6 roşii cherry
- zeama de la 1/2 lămâie
- 300 g ciuperci proaspete sau 200 g ciuperci din conservă, în saramură
- 1 ceapă roşie
- 400 g cotlet de porc
Mod de preparare:
Fierbi orezul în apă uşor sărată, pentru aproximativ 1/2 oră, la foc mediu, într-un vas acoperit. Când a absorbit toată apa, îl laşi să se răcească, îl clăteşti cu apă călduţă şi îl laşi să se scurgă.
Cureţi legumele şi le speli. Tai fasolea în bastonaşe, iar morcovii şi ardeii în cubuleţe.
Fierbi morcovii, fasolea şi mazărea, iar după 5 minute pui şi ardeiul şi continui fierberea pentru 2-3 minute, la foc mediu.
Scurgi în strecurătoare legumele şi le treci rapid prin jet de apă rece. Scurgi ciupercile din conservă. Tai roşiile în jumătate sau, dacă sunt mai mari, în sferturi.
Decojeşti castraveţii şi îi tai în cubuleţe. Cureţi ceapa şi o tai în rondele fine. Pentru dressing, amesteci uleiul cu sosul de soia, sosul teriyaki, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
Ar grijă, însă, că atât sosul de soia, cât şi sosul teriyaki sunt sărate. Amesteci într-un bol toate ingredientele şi Ie stropeşti cu dressingul, apoi amesteci delicat, ca să omogenizezi salata.
Serveşti salata ca garnitură la friptură de pui sau porc, pe care o prepari pe grătar sau în cuptor, după ce ai păstrat-o pentru câteva ore în frigider, să se marineze în sos de soia ori teriyaki
Salata de orez brun cu rosii si ciuperci
Pofta buna!