Salata de orez cu legume si otet balsamic
PrinteazaSalata de orez cu legume si otet balsamic din: orez basmati, orez salbatic, morcovi, struguri, ulei de masline, fasole verde, nuci pecan, rucola, branza feta, sirop de artar, otet balsamic, zeama de lamaie, ulei de masline.
Ingrediente:
- 200g mix de orez basmati si orez salbatic
- 300g de morcovi
- 250g boabe de struguri negri
- 1 lingura ulei de masline
- 200g de fasole verde
- lOOg de nuci pecan
- 2 maini frunze de rucola
- 200g de branza feta, faramitata
Ingrediente pentru dressing:
- 2 linguri sirop de artar
- 3 linguri de otet balsamic
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incinge cuptorul la 200°C.
Pune morcovii si strugurii intr-o tava mare, pastrand morcovii intr-o parte, iar strugurii in cealalta parte.
Stropeste morcovii cu ulei si asezoneaza-i.
Pune tava la cuptor 10 minute, apoi scoate-o si lasa ingredientele sa se raceasca putin.
Cand orezul e fiert, scurge-l si trece-l printr-un jet de apa rece, apoi pune-l deoparte pentru a se raci de tot.
Da in clocot o oala cu apa, pune in ea fasolea si fierbe-o 2 minute. Scurge-o si las-o deoparte sa se raceasca putin. Intr-un bol mare, amesteca ingredientele pentru dressing, impreuna cu sare si piper.
Adauga in bol orezul, morcovii, fasolea, nucile pecan, rucola si jumatate din cantitatea de feta si amesteca totul.
Transfera salata pe un platou si presara deasupra restul de branza si strugurii copti.
Stropeste salata cu zeama ramasa in tava si serveste-o.
Salata de orez cu legume si otet balsamic
Pofta buna!