Salata de orez, porumb si mazare cu pui

Printeaza

Salata de orez, porumb si mazare cu pui din: pulpe inferioare de pui, sare, piper alb, ulei, orez, porumb, mazare, maioneza, boia dulce si gogosari in otet.

 

Ingrediente:

  • 4-6 pulpe inferioare de pui
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 2 linguri ulei
  • 200 g orez
  • 100 g porumb conservat
  • 100 g mazăre conservată
  • 2 linguri maioneză light
  • boia dulce
  • 2 gogoşari în oţet

 

Mod de preparare:

Speli ciocănelele de pui, le usuci cu şervete absorbante şi le presari cu sare, boia şi piper după gust.

Le pui într-un vas termorezistent, cu puţină apă, le stropeşti cu ulei şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până devin fragede şi rumene.

Ai grijă să le stropeşti cu sosul care se formează în vas şi să le mai întorci din când în când, iar dacă au rămas fără lichid, să torni în vas puţină apă.

In timp ce carnea se află în cuptor, speli orezul, îl scurgi şi îl pui la fiert în 600 ml apă uşor sărată, la foc mediu.

Amesteci periodic, ca să nu se lipească de baza vasului, iar când boabele aproape au absorbit apa şi consideri că mai sunt necesare 2-3 minute de fierbere, adaugi boabele de porumb şi mazăre scurse.

Iei vasul de pe foc, scurgi apa fierbinte, treci orezul printr-un jet de apă rece, apoi scurgi orezul şi legumele într-o strecurătoare.

Adaugi maioneza, amesteci uşor şi presari sare şi boia dulce după gust.

Serveşti ciocănelele alături de salata de orez, decorând porţiile cu felioare de gogoşari în oţet.

 

Salata de orez, porumb si mazare cu pui

Salata_de_orez_porumb_si_mazare_cu_pui

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.