Salată Mediteraneană de Fenicul și Portocale din: fenicul, portocale, ceapa rosie, masline, ulei de masline, suc de portocala, sare, piper. Descoperiți o combinație perfectă de gusturi și texturi cu această Salată Mediteraneană de Fenicul și Portocale. Acest fel de mâncare îmbină prospețimea feniculului crocant cu dulceața portocalelor, adăugând o notă de savoare cu măslinele negre […]
Salată cu orez, porumb si nucsoara
PrinteazaSalată cu orez, porumb si nucsoara din: orez, apa, mazare, porumb, ciuperci, usturoi, apa, smantana, otet balsamic, verdeata, nucsoara, sare, piper si ulei.
- 1 cana orez
- 3 cani apa
- 1 cutie mazare
- 1 cutie porumb
- 1 cutie ciuperci
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe de apa
- 1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
- 1 lingura otet balsamic
- verdeata proaspata
- nucsoara proaspat macinata
- sare
- piper, dupa gust
- ulei
Mod de preparare:
Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare.
Adauga otetul balsamic.
Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite catevaminute in ulei foarte incins.
Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin.
Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob.
Fiind fierbinte,excesul de lichid se va evapora. Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana.
Amesteca usor. Combina cele douacompozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste rece
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de Morcov și Ghimbir: Răcoritoare și Plină de Vitamine
Salată de Morcov și Ghimbir: Răcoritoare și Plină de Vitamine din: morcovi, ghimbir, ulei de masline, miere, sare, piper, seminte de susan, frunze de menta. Salata de morcov și ghimbir este o variantă modernă a salatei asiatice tradiționale de morcovi, care combină aromele dulci ale morcovilor cu aromele picante și picante ale ghimbirului. Descoperiți prospețimea […]
Savurati!