Salata de orez cu praz
PrinteazaSalata de orez cu praz din: orez, morcovi, praz, ceapa, sunculita, gogosar, sare, piper, patrunjel, ulei.
Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale precum vitamina K, vitamina C, vitamina A, acid folic, potasiu și mangan. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Prazul conține fibre dietetice, care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv, reglarea glicemiei și menținerea senzației de sațietate.
Ca și alte legume din familia Alliaceae, prazul conține antioxidanți precum compuși sulfurici și flavonoide, care au potențial de a proteja celulele corpului împotriva stresului oxidativ și a inflamației.
- 1 ceaşcă orez brun sau sălbatic
- 3 morcovi de dimensiune mijlocie
- 1 ceapă de preferinţă roşie
- 1/2 fir de praz
- 200 g şunculiţă slabă, de pasăre sau de pui
- 1 gogoşar în oţet
- sare
- piper alb măcinăt
- 1 legătură patrunjel verde
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli orezul şi îl pui la fiert în 3-4 căni de apă. Timpul de fierbeţe al orezului va fi diferit, în funcţie de tipul de orez întrebuinţat.
Separat fierbi morcovii curăţaţi şi spălaţi.
Intr-o cratiţă fără ulei, rumeneşti cubuleţele de şunculiţă. Prazul, ceapa, morcovii fierţi şi gogoşarul le tai după imaginaţie.
Scurgi în strecurătoare orezul fiert şi îl treci repede prin jet de apa rece.
Intr-un bol mare, amesteci orezul cu legumele tăiate şi şunculiţă. Adaugi sare şi piper după gust şi uleiul.
Ornezi salata cu pătrunjel tocat mărunt.
Salata de orez cu praz
Pofta buna!