Salata cu orez, pui, migdale si portocale

Printeaza

Salata cu orez, pui, migdale si portocale din: orez cu bob lung, portocale, muştar, zahăr, ulei de măsli­ne extravirgin, oţet, piept de pui, ceapă verde, sâm­buri de migdale crude, sare, piper, salata.

 

Salata_cu_orez_pui_migdale_si_portocale

Ingrediente:

  • 100 g orez cu bob lung
  • 3 portocale
  • 1 linguriţă muştar
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 20 ml ulei de măsli­ne extravirgin
  • 10 ml oţet
  • 250 g piept de pui
  • 2 fire ceapă verde
  • 30-40 sâm­buri de migdale crude
  • sare
  • piper
  • câte­va frunze de salată

Mod de preparare:

Opăreşti migdalele 1 mi­nut. Le treci prin apă rece, le scurgi şi le decojeşti. Mărunţeşti 1/2 dintre ele. Cu un cuţit, cureţi coaja fină, colorată, a portoca­lelor.

Fierbi la foc mic, într-un vas acoperit, coaja de portocală împreună cu orezul, o cană cu apă şi puţină sare.

Când orezul s-a înmuiat, stingi focul şi laşi vasul acoperit 10 minu­te, apoi afânezi orezul cu două furculiţe. Separat, fierbi pieptul de pui.

Decojeşti portocalele, curăţând membrana albă. Faci această operaţie dea­supra unui vas, ca să aduni zeama care se scurge. Păstrezi câteva rondele de portocală pentru decor.

Pentru dressing, ames­teci zeama de portocale cu zahărul, muştarul, oţe­tul, uleiul, sare şi piper.

Amesteci orezul cu 1/2 din dressing, portocalele, cubuleţe de carne fiartă, rondele de ceapă şi migda­le pisate.

Pui amestecul în bolul decorat cu frunze de salată verde şi rondele de porto­cale, presari migdalele rămase şi stropeşti cu dressing.

Salata cu orez, pui, migdale si portocale

Salata_cu_orez_pui_migdale_si_portocale

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.