Salata cu orez, pui, migdale si portocale
PrinteazaSalata cu orez, pui, migdale si portocale din: orez cu bob lung, portocale, muştar, zahăr, ulei de măsline extravirgin, oţet, piept de pui, ceapă verde, sâmburi de migdale crude, sare, piper, salata.
Ingrediente:
- 100 g orez cu bob lung
- 3 portocale
- 1 linguriţă muştar
- 1/2 linguriţă zahăr
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- 10 ml oţet
- 250 g piept de pui
- 2 fire ceapă verde
- 30-40 sâmburi de migdale crude
- sare
- piper
- câteva frunze de salată
Mod de preparare:
Opăreşti migdalele 1 minut. Le treci prin apă rece, le scurgi şi le decojeşti. Mărunţeşti 1/2 dintre ele. Cu un cuţit, cureţi coaja fină, colorată, a portocalelor.
Fierbi la foc mic, într-un vas acoperit, coaja de portocală împreună cu orezul, o cană cu apă şi puţină sare.
Când orezul s-a înmuiat, stingi focul şi laşi vasul acoperit 10 minute, apoi afânezi orezul cu două furculiţe. Separat, fierbi pieptul de pui.
Decojeşti portocalele, curăţând membrana albă. Faci această operaţie deasupra unui vas, ca să aduni zeama care se scurge. Păstrezi câteva rondele de portocală pentru decor.
Pentru dressing, amesteci zeama de portocale cu zahărul, muştarul, oţetul, uleiul, sare şi piper.
Amesteci orezul cu 1/2 din dressing, portocalele, cubuleţe de carne fiartă, rondele de ceapă şi migdale pisate.
Pui amestecul în bolul decorat cu frunze de salată verde şi rondele de portocale, presari migdalele rămase şi stropeşti cu dressing.
Salata cu orez, pui, migdale si portocale
Pofta buna!