Salata de orez cu ton

Printeaza

Salata de orez cu ton din: orez, ton, ardei, rosie, castraveti, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata de orez cu ton

  • 200 g orez cu bobul lung
  • 1 cutie ton în suc propriu
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1 roşie mare
  • 2 castraveţi mici
  • câteva fire pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli orezul în mai multe ape şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. Scurgi bine, îl laşi la răcit, apoi îl pui într-un castron mai mare.

Cureţi ardeiul de nervuri şi îl tai fâşii, apoi roşia de seminţe şi o feliezi sau o faci cubuleţe. Castraveţii îi tai cuburi sau rondele şi îi pui cu ardeiul şi roşiile peste orez.

Adaugi tonul scurs de zeamă, pătrunjelul tocat şi dresingul făcut din ulei amestecat energic cu zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust.

Amesteci, laşi să stea 15 minute la rece, apoi serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.