Salata orientala cu chefal si cuscus
PrinteazaSalata orientala cu chefal si cuscus din: fileuri de chefal, ardei roşii, năut, cuşcuş prefiert, stafide, ulei de măsline, pătrunjel sau coriandru, ras-ei-hanout, sare, piper, harissa, lamaie.
Ingrediente:
- 8 fileuri de chefal
- 3 ardei roşii
- 1 conservă de năut (350 g)
- 250 g de cuşcuş prefiert
- 40 g de stafide
- 8 linguri de ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel sau de coriandru
- ras-ei-hanout
- sare
- piper râşnit
Pentru sos:
- 3 linguri de ulei de măsline
- harissa
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, încălziţi cuptorul în prealabil la 210’C (treapta 7).
Puneţi ardeii la copt, pe grătarul cuptorului, timp de 30 de minute.
Lăsaţii să se răcească, apoi curăţaţi-i de coajă şi îndepărtaţi-le cotorul şi seminţele.
Puneţi-i la marinat o noapte, folosind 4 linguri de ulei, un vârf de cuţit de ras-el-hanout, un vârf de sare şi unul de piper, în ziua servirii, puneţi stafidele la umflat, într-un bol cu apă caldă.
Scurgeţi năutul. Puneţi la fiert 250 ml de apă-cu 3 linguri de ulei de măsline şi turnaţi-o peste cuşcuşul pus într-o salatieră.
Acoperiţi, lăsaţi să se umfle timp de 8 minute şi amestecaţi cuşcuşul cu furculiţa. Scurgeţi stafidele.
Pregătiţi sosul, amestecând 3 linguri de ulei de măsline împreună cu sucul de lămâie, un vârf de cuţit de harissa, sare şi piper. Scurgeţi ardeii şi tăiaţi-i fâşiuţe.
Amestecaţi, într-o farfurie adâncă, cuşcuşul cu năutul, stafidele, ardeii şi pătrunjelul (sau coriandrul) tăiat fin. Stropiţi cu sos şi amestecaţi din nou.
Ştergeţi cu un şervet fileurile de chefal. Rumeniţi-le timp de un minut pe fiecare parte, în tigaia în care aţi pus o lingură de ulei de măsline cald. Aşezaţi-le peste salată şi serviţi imediat.
Salata orientala cu chefal si cuscus
Pofta buna!