Salata orientala cu crenvursti
PrinteazaSalata orientala cu crenvursti din: cartofi, morcovi, oua, mazare, porumb, gogosar in otet, castraveti in saramura, masline, crenvursti, ceapa, ulei, otet, sare, piper, mustar, patrunjel.
- 5-6 cartofi
- 2-3 morcovi
- 3 oua
- 200 g boabe de mazare sau fasole pastai din conserva
- 200 g boabe de porumb dulce din conserva
- 1 gogosar in otet
- 2 castraveti in saramura
- 20-25 masline negre
- 3 crenvursti
- 1 ceapa mare
- 3 linguri ulei
- 1 lingura otet
- sare
- piper
- 2 linguri mustar clasic
- 1/2 legatura patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă. Decojeşti morcovii şi îi speli. în vase diferite, fierbi morcovii şi, respectiv, ouăle tari, în apă uşor sărată. Scurgi mazărea din conservă şi o speli. Pui la fiert crenvurştii, la foc mic, ca să nu se crape.
După ce legumele au fiert, le scurgi şi le laşi să se mai răcească. Cureţi de coajă ouăle şi cartofii şi le tai în rondele subţiri. îndepăr¬tezi crenvurştilor membrana necomestibilă.
Cureţi gogoşarul de cotor şi seminţe. Decojeşti ceapa. Tai gogoşarul în fâşii înguste, ceapa solzişori, castraveţii şi crenvurştii în rondele subţiri.
Mixezi uleiul cu oţetul şi muştarul. Aşezi într-un bol toate ingredientele, mai puţin ouăle, şi le presari cu sare şi piper după gust.
Acoperi bolul cu un capac sau cu o farfurie şi amesteci salata prin răsturnări repetate, după care o stropeşti cu dressingul.
Decorezi cu frunzuliţe de pătrunjel şi cu rondele de ouă, tăiate cu ajutorul unui dispozitiv special.
Salata orientala cu crenvursti
Pofta buna!